Anatomic SITT Teknik har i samarbete med Ytteknik QP3 tagit in Chemetalls skärvätska Tech Cool. En optimal skärvätska skall inte bara skydda verktyg och maskin från slitage utan dessutom ha goda korrosionsegenskaper samt vara säker för personalen att hantera. Idag ställs också stora krav på stabilitet i emulsionen samt långa badlivslängder för minimalt underhåll av systemet.
”Sedan vi bytte till Tech Cool har vi märkt att maskiner är renare, verktyg håller bättre och vi har sänkt vår förbrukning. Tech Cool fungerar bra på alla sorters material. Det viktigaste är att operatörer som tidigare har haft problem med allergi nu är fria från symptom”, säger Vd och ägare Michael Nielsen.

Anatomic SITT Teknik grundades 2003 och har sin plats i Alvesta som ligger mitt i Småland. De har en vision om att vara ledande inom aluminium och rostfritt. Från att varit en underleverantör på detaljnivå har de blivit en komplett leverantör från idé till färdig produkt. Nyligen har man investerat i nya maskiner och ser väldigt ljust på framtiden.
Anatomic SITT Teknik levererar idag bland annat produkter till hjälpmedelsbranschen där de är med och utvecklar och konstruerar i samarbete med sina kunder.

X